Zakaj #integriteta tudi v šoli?

Majska tvitna #raziskovalnica Zavoda RS za šolstvo je namenjena temi, ki je vse pogosteje omenjana v šolah – #integriteta. Pri oblikovanju raziskovalnice je na pomoč priskočil Transparency International Slovenia, ki je zaoral ledino v delu s srednjimi šoli. S šolami v Italiji in na Madžarskem ter sodelovanjem z Ekonomsko šolo Murska Sobota in Gimnazijo Šentvid je pripravil publikacijo Dijaki z(a) avtoriteto.

Tudi pri tvitanju človek pokaže integritetno ravnanje, če njegovi tviti gradijo in podpirajo in če njegovi tviti korektno opozarjajo na težave in napake, ter se z dejstvi zoperstavljajo laži, podkupljivosti, ustrahovanju in podobnim nečastnim ravnanjem.

K oblikovanju celostnega pogleda na pomen integritete v šoli lahko prispevajo vse tvitnice in tvitniki.Mnenje naj izrazijo s tvitom, ki mu dopišejo pojem #integriteta. Lahko pa si prej preberejo še besedilce, ki o integriteti na šoli spregovori malo več. Na tej strani lahko vidite tudi tvitni zid, na katerem se sproti osvežujejo tviti s ključnikom #integriteta.

sioteta