Ekipa RoboBoS se je iz Amerike vrnila s pokalom

Ekipa RoboBoS iz Bistrice ob Sotli je zopet dosegla izjemen uspeh.

Fantje iz 9. razreda OŠ Bistrica ob Sotli, Srečko Čakš, Leon Čepin, Kristijan Gabron, Gal Javeršek, Gašper Tominšek in Miha Valenčak, so pod vodstvom mladega mentorja, Davida Žuraja, in v spremstvu Simone Lipej, Sabine Vračun in Melite Žuraj od 18. do 21. maja 2017 zastopali Slovenijo na odprtem svetovnem prvenstvu First Lego League Razorback Invitational, na Univerzi v Arkansasu, v Fayettevillu, Tam so se pomerili z 68 ekipami iz celega sveta in osvojili pokal za 1. mesto v eni izmed kategorij tehničnega intervjuja.

Ameriški sodniki so bili navdušeni nad strategijo in inovativnostjo robota. Ekipa je  razvila in konstruirala mehansko dovršenega robota, ki je trden, učinkovit in zmožen opravljati vse zahtevane naloge. S pomočjo uporabe programskih načel, vključno z jasnim, preciznim in ponovno uporabnim programskih jezikom, so robotu omogočili, da je avtonomno in konsistentno izvedel naloge izziva. Ob tem so uporabili zanesljivo inženirsko prakso in dobro razvito strategijo pri konstruiranju ter izdelavi inovativnega, dobro delujočega robota.

Samo tekmovanje je bilo sestavljeno iz štirih delov: tehničnega intervjuja, vožnje robota, projektne naloge in predstavitve vrednot. Na vseh štirih področjih so dosegli odlične rezultate. Na prizorišču tekmovanja so postavili tudi stojnico, na kateri so predstavljali svoj projekt, šolo, občino in Slovenijo.

Kljub temu da je tekmovanje potekalo v angleškem jeziku, to ni bila ovira za sporazumevanje s sodniki. Tekoče in suvereno so odgovarjali na zahtevna vprašanja komisij, ob stojnici pa obiskovalce privabljali s svojo prisrčno komunikativnostjo in jih navdušili z lepotami naše države.

Tekmovanje so domači in njihovi sošolci lahko spremljali v živo, na spodnji povezavi pa lahko najdete utrinke in fotografije iz Amerike.

Člani ekipe RoboBoS so na svoji Facebook strani sproti objavljali fotografije s tekmovanja.

Objavil/-a: Drago Jovič
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (6 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...