Razvojna naloga Formativno spremljanje/preverjanje žanje uspehe

Pred šolskimi počitnicami in dopusti sta 26. junija v Ljubljani in 27. junija v Pesnici pri Mariboru potekali delovni srečanji projektne skupine za formativno spremljanje/preverjanje. O FS v podporo vsakemu učencu so predavale Brigita Rupar, Vera Bevc in Ada Holcar Brunauer, vodja razvojne naloge. Nato so učitelji in vzgojitelji predstavili primere iz prakse: v vrtcu, pri razrednem pouku, pri zgodovini, pri učencih s posebnimi potrebami, pri športu in pri računalništvu.

V popoldanskem delu so se udeleženci razdelili v skupine, na kratko predstavili svoje delo in odgovorili na vprašanja: kaj jim je uspelo, kaj jih je presenetilo, kaj bodo v bodoče spremenili. Jeseni bodo sodelujoči učitelji pripravili hospitacije, po njih pa bodo učenci odgovorili na vprašanji: česa se pri pouku najbolj veselijo in česa ne marajo? Učitelji so si s pedagoškimi svetovalci izmenjali izkušnje in poglede o delu na področju predmetne didaktike ter začrtali nadaljnje delo.

Ob koncu so pripravili dogodek Sreč(ev)anja s knjigami. Na njem so se pogovarjali o zavodovem priročniku Formativno spremljanje v podporo učenju.

Več na >>>>>

pesnica3 pesnica2 pesnica1

Fotografije: A. Polšak