Retrospektivna razstava Vodnega detektiva – Mikroplastika

V Galeriji Domžale je bila v torek, 12. septembra 2017, odprta razstava o 20-letnem delu Vodnega detektiva. Vanj je bilo vključenih veliko slovenskih šol. Idejna vodja projekta je Marta Vahtar, diplomirana arhitektka in krajinska arhitektka. V dveh desetletjih je nastalo veliko odličnih prispevkov, knjig, zgodbic, slik ter risb, ki bogatijo šolsko delo. Vodni detektiv je izobraževalno gibanje za osnovnošolce, ki raziskujejo vodno okolje, s svojimi dejavnostmi pa pomagajo ozavestiti pomen zdravega vodnega okolja za obstoj življenja, Tako dvigajo splošno raven poznavanja problematike, vezane na vodo, ter dosegajo spreminjanje odnosa in ravnanje občanov do vode, življenja v njej ter vodnega in obvodnega okolja. Razstava bo odprta do 30. septembra.

Nosilec projekta Vodni detektiv je IInštitut za celostni razvoj in okolje v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor. 20. leto že organizirajo nacionalni likovno – literarni in raziskovalni natečaj. Njegov namen je doseči večje poznavanje vodne tematike med osnovnošolsko mladino. Tema letošnjega natečaja je bila Mikroplastika. Gre za drobne delce plastike, ki se jih s prostim očesom ne vidi. Mikroplastika ima škodljive vplive ne le na vodo, ampak tudi na okolje in celotno biosfero. Razstava lahko gostuje tudi po šolah.

Povzeto po spletni strani Vodnega detektiva

vodni-detekriv-os-dol-pri-ljubljani-1 Razstava Vodnega detektiva na OŠ Dol. vodni-detekriv-os-dol-pri-ljubljani-2 Razstava je s svojimi informacijami tudi uporabno učilo.

vodni-detektiv-2017-mikroplastika-zelvi-vahtar-marta

vod_det