Si vaš vrtec ali šola želelita sodelovati v mednarodnih projektih?

Potem ste toplo vabljeni na 2-dnevni brezplačni seminar za  začetnike, ki ga bomo s pomočjo zunanjih in notranjih sodelavcev organizirali na CMEPIUS-u. Na seminarju bodo predstavljene vse možnosti, ki jih ponuja program Erasmus+ od strateških partnerstev, individualnih mobilnosti, eTwinninga … Predstavili vam bomo tudi vsa nujna orodja in gradiva, ki jih morate poznati pred prijavo na razpis.

Vabljeni predvsem vrtci, osnovne in srednje šole, ki še nikoli niste sodelovali v mednarodnih programih ali pa je preteklo že več kot 10 let od vašega zadnjega sodelovanja in vas omenjena tematika zanima. .

Na delavnico ste vabljeni  vodje razvojnih timov, projektni vodje in vsi, ki ste na šoli zainteresirani za sodelovanje v mednarodnih aktivnostih.
Pred prihodom na seminar je dobro, da si zagotovite podporo vodstva pri sodelovanju v mednarodnih projektih, si na šoli poiščete še kakšnega sodelavca, ki bo poleg vas aktivno vpet v izvajanje projekta ter, da ste pripravljeni tudi kakšno uro svojega prostega časa nameniti mednarodnim aktivnostim.
Seminar ima omejeno število prostih mest, zato je potrebna prijava preko baze KATIS. V kolikor bomo prejeli preveliko število prijav, bodo imeli prednost vrtci/šole, ki še niso sodelovali v programu Erasmus+ ali njegovem predhodniku programu Vseživljenjsko učenje.

Seminar z naslovom Mednarodno sodelovanje od A do Ž bo potekal v dveh delih, in sicer 20. 10. 2017 in 10. 11. 2017 v Ljubljani. V prvem dnevu vam bomo predstavili širši politični okvir programa Erasmus+ ter nacionalne smernice na področju šolskega izobraževanja. Poleg tega vam bomo predstavili vse možnosti, ki jih ponuja Erasmus+ vrtcu, osnovni ali srednji šoli. V drugem delu pa bomo s strokovnjakinjo projektnega vodenja, prijaviteljico in ocenjevalko mednarodnih projektov, na konkretnih primerih in s pomočjo razpisne dokumentacije pogledali korake od ideje do prijave projekta. Aktivno se bomo seznanili tudi s portalom eTwinning.

Objavil/-a: Urška Šraj
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (2 votes, average: 2,50 out of 5)
Loading...