Mednarodna konferenca o kompetencah učencev

Na Osnovni šoli Toma Brejca v Kamniku je 13. oktobra potekala mednarodna konferenca o kompetencah učencev. Referate so predstavili učitelji iz Grčije, Poljske, Hrvaške in Slovenije: Mateja Kališnik, Mojca Rode Škrjanc, Tanja Černe, Renata Babič, Karmen Pokorny, Živa Blatnik, Aljoša Soklič, Nataša Novak Ipavec, Nataša Junež, Veronika Koščak, Mojca Fuchs Lukežič, Eleni Alexaki, Maša Pikl, Veronika Tavčar, Nataša Mesić Muharemi, Vesna Mrkela, Jasna Schönberger, Helena Brezar, Barbara Świder, Natalija Ručigaj, Anja Pančur Kosirnik, Nejc Grošelj, Katerina Atmatzidou, Maria Theodoridou, Stasini Noti, Agnieszka Olender.

Mojca Janžekovič, predsednica organizacijskega odbora je povedala: “Ko smo načrtovali konferenco, smo želeli pridobiti čim bolj pestro paleto dobrih praks na področju spodbujanja in nadgrajevanja otrokovih kompetenc, ki se uporabljajo tako v tujih kot slovenskih vzgojno-izobraževalnih zavodih in so se izkazale za uspešne. Cilj je več kot dosežen. Pospešili pa smo tudi mednarodni pretok šolskih izkušenj in metod, inovacij ter dobrih praks, da bi lažje izboljšali osnovne sposobnosti učencev.”

“Pospešiti, utrditi ter s primeri ilustrirati pa smo tudi želeli tudi odgovornost učenca za lastno učenje!” dodaja Mojca Rode Škrjanc, ravnateljica OŠ Toma Brejca.

Konferenca je del projekta Erasmus+  z naslovom Razvijanje osnovnih spretnosti prek umetniških zmožnosti. Referati in drugi rezultati mednarodne konference so oblikovani tudi v 152-stranskem zborniku.

img_0684 img_0682 img_0680 img_0685