Osnove uporabe avtomatskega preverjanja pravilnosti programov pri pouku programiranja

V katalogu programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju je razpisan seminar Osnove uporabe avtomatskega preverjanja pravilnosti programov pri pouku programiranja.

Na seminarju se boste naučili, kako na enostaven način pripravite zbirko nalog za poučevanje programiranja. Pri tem boste uporabljali že pripravljene naloge. Rešitve, ki jih pripravijo učenci/dijaki potem sistem sam avtomatsko preveri.

Seminar bo  v petek, 10. 11. popoldne (od 14.30 – 18.30). Prijavite se do 6. 11. Več informacij lahko dobite z vprašanjem po e-pošti: Matija.Lokar@fmf.uni-lj.si

Nekaj vtisov preteklih izobraževanj:

  • Dijaki so TOMO zelo lepo sprejeli. … TOMO je zelo dobrodošlo orodje tako za učitelje kot za učence. Pridobitev na času očitna. Dijaki lahko napredujejo z različnim tempom. Naučijo se tudi, da je branje navodil pomembno.
    Romana Vogrinčič, profesorica na gimnaziji Murska Sobota
  • Zato je pripomoček, kot je Projekt Tomo, še kako dobrodošel za uporabo pri pouku. V prvi vrsti predvsem zelo poenostavlja delo. ….”
    Profesor z ene slovenskih gimnazij
  • Omogoča mi diferenciacijo pri poučevanju: ni potrebno, da vsi skupaj hkrati rešujemo eno nalogo, ampak lahko dijaki napredujejo z različnimi hitrostmi. Tako se lahko nekateri dijaki naučijo bistveno več, kot če bi šli vsi z istim tempom.”
    Klemen Bajec, Gimnazija Vič