Vseslovensko tekmovanje za najboljše podjetniške ideje – POPRI

Po lanski uspešni sezoni tekmovanja, ki se ga je udeležilo več kot 400 mladih s 130 podjetniškimi idejami iz vse Slovenije, se odpira nov krog POPRI tekmovanja za najboljše podjetniške ideje med mladimi.

Na tekmovanju lahko s svojimi podjetniškimi idejami sodelujejo:

  • osnovnošolci od 7. – 9. razreda,
  • srednješolci in
  • študentje oziroma mladi do 29. let.

 

Mladi se lahko prijavijo samostojno ali s pomočjo mentorjev. Sodelujejo lahko tudi s projekti oziroma poslovnimi modeli, ki jih razvijajo v sklopu šolskih oziroma študijskih obveznosti. Vse kar je potrebno je, da izpolnijo predlogo, oziroma prilagodijo opise predlogi POPRI. Tekmovanje je prostovoljno, mentorji pa lahko sodelujejo pri največ 5 poslovnih modelih.

Pridružil se je Kolektor!

Novost letošnjega leta je, da se je tekmovanju pridružil koncern Kolektor, ki ga sestavlja več kot 32 svetovnih enot z več kot 4.100 zaposlenimi. Za tekmovalce so razpisali 4 zanimive izzive, ki si jih lahko ogledate tukaj: http://popri.si/kolektor-ti-postavlja-izziv/. Tekmovalci torej lahko tekmujejo s svojimi idejami ali tako, da rešijo katerega od 4 izzivov podjetja Kolektor.

Z zmago na POPRI v ZDA!

Udeležba koncerna Kolektor pa ni edina spodbuda, ki čaka najboljše tekmovalce. Tri najvišje uvrščene ekipe v kategoriji dijakov, se lahko potegujejo za uvrstitev na mednarodno tekmovanje Genius Olympiad, ki bo junija v mestu Oswego, v zvezni državi New York. Najboljši od njih, organizator tekmovanja Primorski tehnološki park, krije stroške potovanja in prijavnino.

Kako poteka prijava?

Rok prijave je 21. marec 2018 do polnoči.

Vse o prijavi najdete v predlogi, ki se nahaja na spletni strani: http://popri.si/popri-tekmovanje/#prijaviSe, ali v spletni ‘učilnici’ Mikrobiz (http://www.mikrobiz.net/).

Pomembni datumi

  • marec: Oddaja poslovnega modela
  • april: Razglasitev 10 polfinalistov
  • april / dopoldan: Osebne predstavitve najboljših 10 ekip iz vsake kategorije iz cele Slovenije pred strokovno komisijo
  • april / popoldan: Predstavitev finalistov, zaključna prireditev in podelitev nagrad v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica

Več informacij najdete na

  • spletni strani (popri.si),
  • družbenem omrežju Facebook (/popripopri),

za vsa vprašanja pa pišite na elektronski naslov: popri@primorski-tp.si.