Podpora izobraževanju na daljavo

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 90

Izvajanje poučevanja na daljavo prinaša številne dileme. Verjamemo, da vsak učitelj, ravnatelj ali učeči kdaj potrebuje podporo.

Podpora se vrši na več načinov:

Priporočamo, da se učeči za podporo obračajo na svoje šole oziroma učitelje posameznega predmeta. Kontaktne kanale je dolžno vzpostaviti vodstvo posamezne šole. Priporočamo, da so glavne informacije objavljene na šolskih spletnih straneh.

Ravnateljem svetujemo vključitev v spletno skupnost ravnateljev.

Svetovalci Zavoda RS za šolstvo vabijo strokovne delavce, da se vključijo v njihove skupnosti, v katerih si udeleženci pomagajo, si predstavljajo in  izmenjujemo dobre prakse, se učijo drug od drugega.

Predviden čas intenzivnega sodelovanja s svetovalci je vsak delovni dan od 8.00 – 10.00 in 13.00 – 15.00. Po e-pošti so vam svetovalci na voljo vsak delovni dan od 8.00 do 15.00.

Povezave do posameznih skupnosti strokovnih sodelavcev (sodelovalnic in spletnih učilnic):

Angleščina, Biologija, Družboslovje, Državljanska in domovinska kultura in etika, Fizika, Francoščina, Geografija, Glasba in zbori v šoli, Gospodinjstvo , Italijanščina, Kemija, Knjižnična dejavnost, Likovna umetnost, Madžarščina, Matematika, Naravoslovje, Naravoslovje in matematika (NA-MA), Nemščina, Otroci in mladostniki s posebnimi potrebami, Psihologija, Računalništvo in informatika, Razredni pouk, Ruščina, Slovenščina, Slovenščina v sistemu Evropske šole, Svetovalno delo, Španščina, Športna vzgoja, Šole z italijanskim učnim jezikom – Scuole con lingua d’insegnamento italiana, Tehnika in tehnologija, Tuji jeziki v SSPI, Umetnostna zgodovina in likovna umetnost v SŠ , Zgodovina

Vsi, ki se ukvarjate z organizacijo tehnične podpore na šolah, vabljeni k sodelovanju v spletni skupnosti VID.

Za delovanje sistemov skrbijo različne institucije. Za tehnično podporo se obrnite na ustrezne naslove:

Objavil/-a: Janko Harej

One thought on “Podpora izobraževanju na daljavo

 1. Igor Lipovšek
  15. 3. 2020 at 06:52

  Najlepša hvala Arnesu za napotke.

  Škoda, ker je Zavod RS za šolstvo pred enim letom opustil sistem študijskih srečanj učiteljev na daljavo v spletnih učilnicah in odstopil od ustvarjalne spletne povezanosti učiteljev. Zdajle bi utečena rutina še kako prav prišla.
  Učitelji geografije so do lanskega aprila srečevali tudi v sistemu mesečnih četrtkovih videovečernic prek Arnesove konference vox.
  Za vsakoletne konference Sirikt je bilo razvito Učenje brez meja – videokonferenčna tridesetminutna učna ura, kjer na izbrani dan ob izbranem času strokovnjak s kratkim predavanjem, kratkim intervjujem ter neposrednimi vprašanji dijakov in učencev – iz šol od Lendave do Sečovelj, pomaga uresničevati cilje učnih načrtov. Arnes, ki za to področje še ima zaposlenega strokovnjaka, je nudil idealno tehnično podporo, ki je nosila kakovostno sliko in zvok do vseh sodelujočih šol in jim omogočala sočasno vključevanje v dogajanje.