Nov Arnesov videokonferenčni sistem

Vabimo vas k uporabi nove videokonferenčne storitve Arnes VID, ki jo je Arnes vzpostavil zaradi povečanja potreb po videokonferenčnih zmogljivostih v času krize COVID-19. Prijava ni potrebna. Uporabniški vmesnik je preprost, osnovna navodila najdete na Arnesovih spletnih straneh za pomoč uporabnikom.

Pri uporabi vseh videokonferenčnih sistemov je pomembno upoštevati, da so končni uporabniki (učenci) s slabšimi internetnimi povezavami ali napravami bolj prizadeti ob večjih obremenitvah. Zato toplo priporočamo, da le-te zmanjšujemo tako, da imajo vsi udeleženci (razen predavatelja oz. govorca) izklopljene kamere in utišan zvok (tako tudi ne motijo predavatelja) ter se vključijo le, kadar so neposredno pozvani.

Najtežje pričakovana lastnost novega videokonferenčnega sistema pa je, da je neposredno vključen v Arnes Učilnice. Spletna učilnica, ki je tudi sicer osrednje orodje izobraževanja na daljavo, tako postane tudi okolje, v katerem lahko z učenci vzpostavimo videokonferenčni stik. Navodila najdete v Vodiču po Arnes Učilnicah.

Trenutno lahko videokonferenco v vaši spletni učilnici vključi upravitelj storitve Arnes Učilnice na vaši organizaciji.

Arnes Učilnice lahko naročite prek spletnega obrazca na Portalu članic. Za pomoč nam pišite na [email protected].

Storitev je vzpostavljena na zelo popularni platformi Jitsi, gre pa za lastno postavitev na Arnesovih strežnikih, kar pomeni, da vsa komunikacija poteka znotraj Slovenije. Za podporo pri uporabi se lahko obrnete na [email protected].

4 thoughts on “Nov Arnesov videokonferenčni sistem

 1. Marko Marčetić
  8. 4. 2020 at 11:07

  Enostavna in praktična storitev, ki ponuja vse, kar se potrebuje pri videokonferenčnih storitvah. Preizkušeno dobro dela. Priporočam.

 2. Igor Lipovšek
  9. 4. 2020 at 11:51

  Najlepša hvala, Arnes. Odzivnost, da je kaj. Enostavno za vstop in uporabo. “Trotlziher”.

  Danes preskušeno z uporabo v enem razredu. Delovalo v redu, edino za zvok je res nujno: kdor ne govori, si ga mora izključiti; drugače odmeva in valuje ter se zvok moteče vrača z zamikom.

  1. Dalibor Čotar
   12. 4. 2020 at 13:45

   Igor, v nastavitvah lahko določiš, da imajo uporabniki, ko se priklopijo, izklopljen mikrofon

 3. Simon Grižonič
  15. 4. 2020 at 10:57

  Na žalost sistem ni več stabilen. Več učiteljev je poskusilo z uporabo in poročajo, da se prekinja povezava, tako slika kakor zvok na trenutke ne delata. Sklepam, da prve dni ko ni bilo še obremenjeno je delalo OK sedaj pa je preobremenjeno. Arnes, imate kakšen odgovor ali se bo to uredilo?
  Dodal bi še to, da pogrešam funkcijo snemanja. Mogoče sem jo spregledal. Pride zelo prav za tiste, ki ne morejo v živo slediti predavanju in bi tako lahko predavanje kasneje vstavil v spletno učilnico.