Ministrica se je že odločila

Prazna šola. Vir: Unsplash

Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je že v torek po sestanku s šolniki in predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) sprejela odločitev glede nadaljnjega vključevanja učencev in dijakov k pouku na šolah, a je še ne razkriva, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Odločitev mora namreč dokončno potrditi še vlada, kar se bo po napovedih zgodilo v četrtek.

Na ministrstvu za izobraževanje so zbrali podatke o prisotnosti v prvem tednu po odprtju šol. K pouku se je vrnilo 61.517 učencev, kar je 94,7 odstotka vseh učencev prve triade. Od teh je bilo 57,8 odstotka vključenih tudi v podaljšano bivanje.

V vrtce pa se je po besedah direktorja Zavoda RS za šolstvo dr. Vinka Logaja  vrnilo 56 odstotkov prijavljenih otrok, kar pomeni, da jih je 38.000 ostalo v varstvu doma.

V šole se je skupno zaenkrat vrnilo 110.000 vrtčevskih otrok, šolarjev in dijakov, 150.000 jih je še doma, je povedal.

Logaj: Šole so se dobro pripravile

V zvezi z dosedanjimi izkušnjami z vračanjem učencev v šolo je ocenil, da se je večina šol dobro pripravila. Se pa glede priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) pojavljajo nekateri problemi pri izvedbi razširjenega programa, predvsem glede kadrov in prihajanja učencev. Delo v skupinah, ki bi bile manjše od trenutno obstoječih oddelkov, je nemogoče, ker kadra in prostora ni dovolj, je poudaril dr. Logaj.