Za enakopraven dostop do izobraževanja na daljavo

A group of school children having fun working on a computer in the school media center.

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za program COVID19 – Dodatna podporna IKT za izvajanje vzgojno-izobraževalnega procesa, poroča Arnes.si.

Program, ki spada pod okrilje Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, se bo financiral iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 4 milijone evrov.

Cilji programa

Namen programa, ki ga bo izvajal Arnes, je zagotovitev IKT infrastrukture kot osnove za izobraževanje na daljavo. S tem bo tistim učencem in dijakom, ki ne razpolagajo z ustrezno opremo za izobraževanje na daljavo, omogočen enakopraven dostop do izobraževanja. Cilj naložbe je na eni strani večkratno povečanje zmogljivosti Arnesovih storitev, kot so Arnes UčilniceArnes SpletArnes ePoštaArnesove videokonferenčne storitveStrežnik po meri, po drugi pa z nakupom IKT odjemalcev omogočiti učenje in poučevanje na daljavo tistim učencem, dijakom in učiteljem, ki trenutno doma nimajo primerne opreme,  med drugim z nakupom 4.220 prenosnih računalnikov.