Predaja ključa, valeta in odhod iz Klinike

Med osnovnimi šolami, ki so zaključek šolskega leta uredile tako, da je pisan na kožo učenkam in učencem, je tudi OŠ dr. Jožeta Pučnika iz Črešnjevca. Ob upoštevanju vseh navodil o primerni razdalji in skupinah sta bili ob odhodu devetošolcev dobrodošli predaja ključa s šaljivimi igrami, zvečer pa valeta, po kateri pa so se odrekli pogostitvi. Plesali pa so, veliko plesali, pokazali šaljivi film, ki so ga naredili o zgodovini svojega šolanja in učiteljih ter šolskih navadah, razdelili priznanja in odšli s toploto v srcu.

Šolo so šaljivo poimenovali Klinika, iz nje pa jih je ob učiteljih, ravnateljici in starših pospremila razredničarka Slavica Knechtl.

Valeto so izvedli 15. junija v športni dvorani šole.

“Učenci so pripravili kulturni program s plesom kot slovo od osnovnošolskega izobraževanja. Učencev v devetem razredu je bilo namreč samo 13, kar nam je omogočilo, da pri izvedbi valete upoštevamo priporočila NIJZ.  Na valeto so tako povabili samo starše in učitelje, ki so jih poučevali. Pogostitvi in druženju po valeti so se odrekli.  Učenci so z veliko mero  odgovornosti in z razumevanjem razmer pristopili k pripravam na valeto in k njeni izvedbi, ” je povedala ravnateljica Lidija Milošič.

Ob razigranosti so v mini foto galeriji nasmehi tisti, ki povedo, kako je bilo lepo, vzdušje pa zgovorno priča o pravilnosti odločitve za običajni zakjuček šolskega leta. Saj jim je bilo že tako preveč vzeto!

Objavil/-a: Drago Jovič