Štirje predlogi modelov pouka

zvezki, jabolka, učenje

Šola v učilnici ali doma? Vir: Pixabay.com

Ministrstvo za izobraževanje naj bi na začetku prihodnjega tedna šole seznanilo s predlogi modelov za pouk v novem šolskem letu, je danes poročal Radio Slovenija.

Predvideni so po štirje modeli za osnovno in štirje za srednjo šolo.

Prvi in četrti model sta skrajna. Po prvem modelu – enak je za osnovne in srednje šole – bi vsi učenci in dijaki nemoteno obiskovali pouk v učilnici. Po četrtem modelu pa bi šole znova povsem zaprli za pouk.

Preostali predvideni modeli šolanja so kombinacija pouka v razredu in po spletu.

Drugi model za osnovno šolo: učenci od prvega do vključno petega razreda imajo pouk v matični učilnici v šoli, preostali na daljavo.

Tretji model za osnovno šolo bi bil enak tistemu, ki so ga v šolah izvajali po vrnitvi v šole drugi polovici maja in junija.

Drugi model za srednjo šolo: polovica dijakov šole, denimo dijaki prvega in drugega letnika, obiskuje pouk v razredu dva tedna, dijaki tretjega in četrtega pa v virtualnem svetu. Po dveh tednih se skupini zamenjata.

Tretji model za srednjo šolo: dijaki obiskujejo le praktični pouk v šoli, predavanja iz splošnih in strokovnih predmetov pa poslušajo prek spleta.

Ministrstvo bo odločilo v drugi polovici avgusta, po katerem od predvidenih modelov bodo šolarji začeli pouk v novem šolskem letu.