Rekordni obiski v Arnesovi učilnici

Učitelji so v času izobraževanja na daljavo uporabljali veliko storitev. Vir: Pixabay

Učitelji so v času izobraževanja na daljavo uporabljali veliko storitev. Vir: Pixabay

Arnes je objavil primerjavo uporabe Arnesovih storitev v letošnjem letu, v času epidemije, z istim obdobjem lani. Razlike, predstavljene na grafih, so velike.

Največje razlike so vidne pri storitvi Arnes Učilnice. Medtem ko je bilo lani število prijavljenih uporabnikov tako rekoč samo simbolično, je bilo aprila in maja letos v Arnesovi vsako uro povprečno med 2500 do 3000, pa tudi do 3500 uporabnikov! Skupno število registriranih uporabnikov storitve Arnes Učilnice je v obdobju epidemije stalno naraščalo. Od 22. marca do 1. junija se je skupno število registriranih uporabnikov povečalo za več kot 23.000 in je preseglo skupno številko 105.000.

Uporaba spletnih učilnic. Vir: Arnes
Uporaba spletnih učilnic. Vir: Arnes

Prav tako je velik porast doživela tudi spletna pošta, Arnes Webmail. Tako je bilo denimo 1. aprila 2019 zabeleženih 12.000 unikatnih spletnih dostopov do e-poštnih predalov, 1. aprila letos pa jih je bilo 18.000.

S povečanjem števila unikatnih dostopov se je seveda povečalo tudi število dostavljenih e-poštnih sporočil v časovnem obdobju posameznega dneva: prvega aprila lani nekaj manj kot 300.000, letos prvega aprila pa 600.000.