Prvi šolski dan bo v šoli!

Ministrica za izobraževanje Simona Kustec, ki na posvetovanju ravnateljev na Brdu pri Kranju predstavlja različne modele izvajanja pouka v novem šolskem letu, je namignila, naj osnovne in srednje šole naj načrtujejo izvedbo prvega šolskega dne v šoli, poroča spletna stran Večera.

Ministrica je predstavila publikacijo, v kateri so predstavljeni štirje modeli šolanja. Gre za plod prepotrebnega sodelovanja s predstavniki ravnateljev, stroke, z Zavodom RS za šolstvo in NIJZ, da bo vzgojno-izobraževalni proces nemoteno in stabilno tekel dalje, je dejala ministrica na tiskovni konferenci na Brdu pri Kranju.

Poiskali smo rešitve, ki jih noben virus ne sme ogroziti. Zagotoviti moramo pridobivanje novega znanja, socializacijo in učenja za življenje, je dejala ministrica Simona Kustec.

Naloga vseh nas je, da v danih razmerah zagotovimo optimalne pogoje za zdrav, varen vzgojno-izobraževalni proces.

Zahvalila se je vsem za odgovorno ravnanje in izrazila prepričanje, da nam bo skupaj uspelo in da bomo šli v šolo na prvi šolski dan tako kot običajno.

Ali je mogoče, da pride do spremembe?

Ministrica je potrdila, da je odločeno, da gredo vsi otroci v šolo v skladu z modelom B (tako imenovanim zelenim modelom), vendar ob upoštevanju varnostnih epidemioloških ukrepov. “To je izhodišče. Če bi se v 14 dneh izkazalo, da se bo epidemiološka slika bistveno poslabšala – ta trenutek je problem zlasti vnos virusov iz tujine – potem bomo dobili tudi drugačno oceno zdravstvene stroke, ki jo bomo morali spoštovati,” je pojasnila ministrica.

Do publikacije Vzgoja in izobraževanje v RS v razmerah, povezanih s Covid-19 lahko dostopate TU.