Delavnice, v živo in po spletu, hit poletja

Arnesova delavnica na Andragoškem zavodu Maribor. Foto Drago Jović

Arnesova delavnica na Andragoškem zavodu Maribor. Foto Drago Jović

Udeleženke delavnice na Andragoškem zavodu Maribor Maja Sedevčič, Katja Horvat in Irena Urankar ter izvajalec delavnice Boris Volarič. Foto: Drago Jovič, Arnes

Letošnje poletne počitnice so učiteljice in učitelji še bolj kot prejšnja leta posvetili svojemu izobraževanju. Zaradi vpliva pandemije na vzgojno-izobraževalne procese je bil poudarek spletnih seminarjev in delavnic v živo na različnih orodjih in veščinah, ki so potrebne za delo v spletni učilnici.

Tako delavnice “v živo” kot webinarji so še vedno v polnem teku in tako bo še najmanj prvo polovico septembra.

Na Arnes se je obrnilo veliko šol z željo po izvedbi delavnic v živo. Večinoma si želijo delavnice za uporabo spletnih učilnic Moodle, pa tudi na temo videokonferenc, izdelave spletnih strani ter snemanja in objavljanja video posnetkov.

Delavnic se bo skupno udeležilo vsaj 3000 slušateljev z različnih osnovnih in srednjih šol, pa tudi drugih ustanov, po vsej Sloveniji.

Tako so se konec julija izobraževanja na temo WordPressa lotili tudi v Andragoškem zavodu Maribor. “Vsi se moramo pripraviti na to,” pravi direktorica Irena Urankar, “da je tudi v prihajajočem šolskem ali študijskem letu možen scenarij, ko bo izobraževanje potekalo večinsko na daljavo, kot se je to letos že zgodilo.”

Boris Volarič, izvajalec delavnice v Mariboru, pa nam je med drugim povedal, da je delo s strokovnimi sodelavci precej drugačno od tistega z učitelji, ki prihajajo iz izobraževalnih organizacij. Eni in drugi pa morajo poznati vse zmožnosti, ki jih Arnes Splet ponuja.

Izkušeni v smiselni rabi IKT pri pouku

Delavnico na temo Spletne učilnice Moodle, E-listovnik, Uporaba splet.arnes.si in Spletne videokonference večinoma trajajo štiri pedagoške ure, za šole so brezplačne. Predavatelji imajo pedagoško andragoško izobrazbo, so dobri poznavalci Arnesovih storitev in izkušeni v uvajanju smiselne rabe IKT v pouk.

Od konca junija do 10. julija je Arnes izvedel 69 delavnic, do konca avgusta jih bo še najmanj 220.

Povpraševanje po delavnicah je še vedno zelo veliko. Informacije o delavnicah za šole izveste TU. Če želite delavnice naročiti, pišite na resitve.sio.si

Na spletnih tečajih dva tisoč udeležencev

Poleg delavnic v živo so za avgust in september že razpisani tudi množični odprti spletni tečaji MOST Spletno anketiranje, Iz šole v splet, E-listovnik, Vodenje in upravljanje VIZ, Spletne učilnice, Digitalne identitete, Uporaba mobilnih naprav v VIZ, Spletna predstavitev VIZ. Trije so se začeli 17. avgusta, ostali se bodo 14. septembra.

Skupaj je trenutno prijavljenih 1.935 udeležencev, od tega samo na Spletnih učilnicah 1.137.