Nogometni kamp ni na daljavo, otroci želijo druženje

Podnapis slike ...


Konec julija je v Radencih potekal nogometni kamp Marcosa Tavaresa. Osnovnošolci iz vse Slovenije so bili nastanjeni v dijaškem domu, dolgčas pa jim po besedah organizatorja Jana Ternjaka ni bilo.

Ternjak je poudaril, da je nogometni trening takšna aktivnost, da se ga ne da izvajati na daljavo. Letos je bilo zaradi izredne situacije manj prijav kot prejšnja leta, manjkala pa so tudi dekleta, ki se običajno tudi udeležijo kampa. Kljub vsemu pa so z izvedbo zadovoljni in upajo, da se ‘daljava’ ne bo nadaljevala in bo vse steklo kot običajno.

Otroci si želijo druženja

“Otroci so željni terena, nogometa, športa in si želijo druženja. Se pa pri naših aktivnostih to ne vidi. Držimo se vseh priporočenih protokolov, od razkuževanja do mask. Je bilo pač treba stvari malo prilagoditi. V živo je seveda vse drugače in je prav, da ni več toliko virtualno, saj smo tega nekako naveličani,” je še dodal Jan Ternjak.

Marcos Tavares je bil zadovoljen

“Veseli me, da smo letos znova izpeljali izvedbo poletnega kampa Marcos Tavares. Zaradi situacije, v kateri smo se znašli, so bile nekatere stvari prilagojene. Imeli smo manj otrok, malce več varnostnih ukrepov, maske itd… Letos smo naredili še korak naprej. kar se tiče organizacije in aktivnosti. Kopali smo se, bili na foot golfu, igrali teqball, pantomimo, družabne igre, imeli številne goste, kot so reševalci, policaji, žonglerja iz podjetja Arbadakarba, nogometaše NK Maribor, hokejista Jana Drozga in odbojkarja Roka Možiča in še bi lahko našteval.

Tudi sam sem skušal otrokom predstaviti svoje poglede na nogomet, z njimi deliti moje sanje in izkušnje. Vesel sem, da smo se družili in komaj čakam na prihodnje leto,” je povedal Marcos.

Fotorafije: Marcos Tavares akademija