Webinarji Zgodbe izza šolskih katedrov

webinar

Webinar Vir Unsplash.com

V četrtek, 20. avgusta se je na Slovenskem izobraževalnem omrežju Sio.si pričela serija dvanajstih zanimivih webinarjev, na katerih lahko učiteljice in učitelji usvojijo vrsto veščin, potrebnih za dobro izobraževanje na daljavo.

Prva dva webinarja sta že zaključena: o vključevanju udeležencev v spletne učilnice in komuniciranje z njimi in o izdelkih na daljavo.

Webinarji se dogajajo vsak delovnik ob 13. uri, zadnji bo 4. septembra.

Na Arnesovih spletnih seminarjih vam bodo predavatelji predstavili zgodbe izza šolskih katedrov. Na hiter in učinkovit način boste spoznali različne vsebine s področja dela v spletni učilnici, na primer, kako pripravite spletno učilnico, vključite vanjo uporabnike in z njimi komunicirate, kako pregledujete in komentirate fizične izdelke na daljavo, organizirate skupinsko delo, varno ocenjujete v spletni učilnici, kakšni so prvi koraki za učence, kako izvedete videokonferenco. Na webinarjih se boste med drugim tudi naučili, kako posnamete videovodič, kako učenci ustvarjajo h5p na splet.arnes.si, kako izvedete prvi kontakt in korake z učenci pri delu na daljavo in še marsikaj.

Predhodna prijava ni potrebna.

Prvi webinar se prične v četrtek, 20. avgusta ob 13. uri, ko se lahko tu vključite v prenos v živo
(prenos bo aktiven v času izvajanja webinarja)

Posnetke že izvedenih delavnic lahko najdete TU.

Termini in vsebina delavnic:

Več na https://izobrazevanje.sio.si/2020/08/18/webinarji-zgodbe-izza-solskih-katedrov/

3 thoughts on “Webinarji Zgodbe izza šolskih katedrov

 1. Iza Dojer
  25. 8. 2020 at 17:30

  Pozdravljeni,ura webinarjev je malce nerodna, ker smo do 14h/15h zaposleni z delom v šoli. V arhivu sem našla samo prva dva, ki sem jih lahko spremljala v živo v prejšnjem tednu. Bodo na voljo tudi ostali? Pohvale gospodu Hareju za sistematično, nazorno in jasno razlago. Lep pozdrav.

  1. Romana Dobnikar Šeruga
   27. 8. 2020 at 11:07

   Hvala za pohvalo! Vse že izvedene delavnice najdete na https://video.arnes.si/portal/advanced-search.zul?keywords=webinar.
   Sproti nalagamo nove!

 2. Darja Čermelj
  29. 8. 2020 at 09:52

  V prvem webinar ju je omenjena povezava na Moddle za prenosnike na dotik, ki je podobna aplikaciji na telefonu. Prosim za to povezavo. Uporabila bi jo za predstavitev učencem.