Spletni seminar o varni rabi interneta


Safe.si bo v četrtek, 17. septembra ob 18. uri pripravil 60-minutni spletni seminar z naslovom »Varno na internetu s Safe.si«. Seminar je namenjen staršem otrok od 7. razreda do konca srednje šole. Dogodek bosta gostila predavatelja Safe.si, Tjaša Jerman Kuželički in dr. Benjamin Lesjak.

Safe.si kot nacionalna točka osveščanja o varni rabi interneta že več kot deset let izobražuje otroke in najstnike, ter starše in učitelje o tem, kako lahko varno in odgovorno uporabljajo tehnologije, da bi od njih imeli čim več koristi in zabave ter čim manj nevšečnosti.

Vpliv tehnologije med izobraževanjem na daljavo

Na predavanju o varni uporabi ineterneta želi Safe.si izpostaviti nekatere vidike in vplive uporabe novih tehnologij za potrebe izobraževanja na daljavo za učence in dijake ter njihove starše. Izobraževanje na daljavo bo zelo verjetno do neke mere prisotno tudi v šolskem letu 2020/21.

Da se bodo starši lažje pripravili nanj in poskrbeli za varnost otrok in družine na spletu, so na Safe.si pripravili nekaj priporočil za varno izobraževanje na daljavo. Med predavanjem se bodo dotaknili tudi ostalih aktualnih tem, kot so neprimerne in škodljive objave, skrb za zasebnost, tako lastno kot zasebnost drugih, prekomerna raba tehnologije in medvrstniško nasilje na spletu.

Predavanje si boste lahko ogledali v živo prek YouTuba in Facebooka.

Prijavite se na dogodek

Dogodek je brezplačen, zaradi lažje organizacije spletnega predavanja pa organizatorji prosijo, da se na dogodek prijavite na povezavi. Povezavo za prenos v živo boste po prijavi prejeli dan pred začetkom seminarja.