Korona in vrtec

Korona in vrtec. Vir: Unsplash

Korona in vrtec. Vir: Unsplash

Vir: Unsplash

Pedagoški inštitut bo v četrtek, 29. novembra organiziral strokovni posvet Korona in vrtec, na katerem bodo iskali odgovore na izzive, s katerimi so bili v vrtcih soočeni, in se seznanili s praksami, ki so jih v vrtcih uporabili v času bolezni Covid-19.

Strokovnim in vodstvenim delavcem želi omogočiti, da med seboj delijo izkušnje in si tako pomagajo pri nadaljnji organizaciji izvajanja vrtčevskih dejavnosti. Želi odpreti vprašanja o tem, kako so se z epidemijo in po njej soočali v vrtcih, kateri so bili njihovi glavni izzivi in kako so jih reševali. Z organizacijo posveta želi Pedagoški inštitut nuditi podporo in pomoč zaposlenim v vrtcu, da se bodo ob morebitni podobni situaciji v prihodnje še lažje znašli.

Vabljeni k oddaji prispevka!

Podrobnejši program bodo objavili oktobra. Načrtujejo okroglo mizo, kratka predavanja in izmenjavo konkretnih praks, ki jih bodo zaposleni v vrtcih delili s kratkimi prispevki. Zato ravnatelje, svetovalno službo, vzgojiteljice in pomočnice vzgojiteljic vabijo k pripravi prispevkov o tem, kako so se soočali z izvajanjem aktivnosti v času epidemije in zatem s ponovnim odprtjem vrtcev.

Za pripravo in oddajo prispevka kliknite na to povezavo, kjer je dostopnih več informacij in prijavnica. Prijaviti se morate do 9. oktobra.

Posvet je namenjen strokovnim, pedagoškim in vodstvenim delavcem v vrtcu, pa tudi staršem in drugi zainteresirani javnosti.

Prijava na posvet bo možna od 1. oktobra dalje. Udeležba je brezplačna.