Teden umetnosti od 5. do 9. oktobra

Otroci pojejo. Vir: Pixabay

Otroci pojejo. Vir: Pixabay

Vir: Pixabay

V letošnjem letu je Teden umetnosti, ki je tradicionalno maja, prestavljen na začetek oktobra, med 5. in 9. oktobrom.

Unesco v Tednu umetnosti (Arts Education Week) spodbuja mlade k sobivanju z umetnostjo, razumevanju tradicionalnih in sodobnih kulturnih praks ter iskanju lastnega umetniškega izraza. Vsakoletni dogodek spodbuja raziskovanje družbenih raznolikosti in razumevanje družbenih vzorcev s pomočjo ustvarjalnega procesa. Slovenskega šolskega prostora si ne znamo predstavljati brez umetniške ustvarjalnosti mladih. Umetnost je tista, ki neposredno nagovarja mlade, skrbi za njihov skladen kognitivni, emocionalni, psihični in motorični razvoj, poudarja Zavod RS za šolstvo.

Vabimo vas, da nam sporočite, kakšen dogodek ste v tednu umetnosti (od 5. do 9. oktobra) skupaj z učenci ali dijaki pripravili na vaši šoli. Pišite nam na e-mail: [email protected].

3 thoughts on “Teden umetnosti od 5. do 9. oktobra

 1. Silvija Cvetko Stolec
  7. 10. 2020 at 21:31

  Tudi na naši šoli smo v Tednu umetnosti in Tednu otroka pripravili dogodek povezan z umetnostjo – Učence naše šole smo po implementaciji šolske himne in kulturnem nastopu šolskega pevskega zbora svečano sprejeli v šolsko skupnost. Vaša objava nas je vzpodbudila k objavi komentarja.

 2. Simona Frank
  9. 10. 2020 at 09:29

  Tudi pri nas v tem tednu pripravimo sprejem prvošolcev v šolsko skupnost. Vsi razredi nastopijo s svojo umetniško točko (recitiranje, petje, ritmično igranje na glasbila…). V razredu pa smo se spoznali s kiparjenjem iz papirja. Ustvarili smo jesensko drevje iz odpadnega materiala (papirnatih vrečk).

 3. Ingrid Mihelič
  11. 10. 2020 at 16:47

  Teden umetnosti smo na naši šoli obeležili tako, da so učenci prvega triletja v svojo sredino povabili prijatelje iz VVE in jim pripravili kulturni program. Prisluhnili so pravljici, ki sta jo pripravili učiteljici, učenci pa so program še dodatno popestrili s petjem, plesom in deklamacijami.