V ponedeljek v učilnicah spet brez zaščitnih mask

Otroci bodo poslej pri pouku brez mask. Foto: Pixabay

Otroci bodo poslej pri pouku brez mask. Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Kot smo že napovedali, je vlada spremenila odlok, ki določa obvezno uporabo zaščitnih mask, je sporočilo ministrstvo za šolstvo, znanost in šport. Tako jih v ponedeljek učencem in učenkam, pa tudi večini učiteljev, med poukom ne bo treba več nositi.

Obvezne uporabe zaščitnih mask ali drugih oblik zaščite ustnega in nosnega predela so oproščeni:

  • Otroci v vrtcih in učenci v osnovni šoli ter dijaki v srednji šoli, toda izključno takrat, ko so v svoji matični učilnici.
  • Vzgojitelji predšolskih otrok in vzgojitelji predšolskih otrok-pomočniki pri opravljanju neposrednega dela z otroki ter učitelji do vključno 3. razreda osnovne šole, pri opravljanju neposrednega dela z učenci in osebe, ki izvajajo organizirano športno vadbo.
  • Učitelji od 4. razreda osnovne šole dalje in učitelji srednjih šol, če pri izobraževalni dejavnosti lahko zagotovijo vsaj dva metra medosebne razdalje.
  • Višji in visokošolski učitelji maske, če predavajo za zaščitno pregrado iz stekla ali podobnega materiala.

Sprememba odloka je bila danes objavljena v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati jutri. Vzgojno-izobraževalni zavodi so bili o njih že obveščeni. 

Delež okužb nespremenjen

V petek je ministrstvo za šolstvo objavilo podatke o številu okuženih z novim koronavirusom med zaposlenimi ter otroci v šolah in deležu tistih, ki so v karanteni.

Po zadnjih podatkih je okuženih 0,03 odstotka vseh otrok, učencev, dijakov in zaposlenih v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, v karanteni pa 0,36 odstotka.

One thought on “V ponedeljek v učilnicah spet brez zaščitnih mask

  1. Alenka Grilj
    7. 10. 2020 at 20:14

    Čez 14 dni bomo pa spet vsi doma…