Unescov teden mobilnega učenja

Unescov teden mobilnega učenja

Unescov teden mobilnega učenja

Med 12. in 14. oktobrom se pod okriljem UNESCO odvija virtualni Teden mobilnega učenja 2020 (Mobile Learning Week 2020 – MLW2020).

Tokrat bodo udeleženke in udeleženci razpravljali o izzivih, pred katere je zaradi razmer, povezanih s Covid-19,  postavljeno izobraževanje ter osvetlili možnosti za prihodnost učenja s tehnologijo.

Konference, ki poteka virtualno, se je prvi dan udeležil tudi državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jure Gašparič. V ministrskem panelu je izpostavil, da je bila Slovenija med tistimi državami, ki so se hitro in učinkovito odzvale na krizo. Pedagoški proces smo lahko organizirali preko spleta, na daljavo, z uporabo nekaterih rešitev in zlasti odprtih izobraževalnih virov. “Razvili smo tri glavne pobude za vzpostavitev dostopnega spletnega učenja in učenja na daljavo: eno vodi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, drugo javne univerze, tretja pa vključuje različne deležnike, vključno s ponudniki učne infrastrukture,” je dejal državni sekretar.

Da bi zagotovili odprto, vključujoče in celovito izobraževanje za vse v Sloveniji, si ministrstvo prizadeva za usklajevanje vseh prej omenjenih pobud.

Teden mobilnega učenja je vodilni dogodek Organizacije Združenih narodov o informacijski in komunikacijski tehnologiji v izobraževanju, ki ga že osem let zapored organizira UNESCO s partnerji.