Za varno in odgovorno rabo interneta

Varnost na internetu. Vir: Pixabay

Varnost na internetu. Vir: Pixabay

Vir: Pixabay

Safe.si bo 20. oktobra organiziral izobraževalni spletni seminar Vzgoja za internet. Na njem bodo izpostaviti nekatere vidike in vplive uporabe novih tehnologij za potrebe pouka na daljavo, ki so pomembni za starše otrok od 1. do 6. razreda. Tema je zelo aktualna, saj je pričakovati, bo zaradi epidemioloških razmer del pouka za določen krajši čas in v določenih razredih potekal na daljavo.

Safe. si kot nacionalna točka osveščanja o varni rabi interneta že več kot 10 let izobražuje tako otroke in najstnike, pa tudi starše in učitelje o tem, kako varno in odgovorno uporabljati tehnologije, da bi od njih imeli čim več koristi in zabave ter čim manj nevšečnosti. Spletni seminar, ki ga tokrat organizirajo, je drugi v seriji seminarjev za starše ob začetku šolskega leta 2020/2021.

Kako laže shajati z internetom?

Na spletnem seminarju »Vzgoja za internet« bodo poleg uporabe novih tehnologij za izobraževanje na daljavo dali nasvete za lažje shajanje z internetom – ogledali si boste, kako se lahko z ustrezno zaščito in ustreznim vedenjem izognete spletnim tveganjem ter spoznali nekaj vzgojnih prijemov, ki jih lahko tudi sami uporabite v povezavi z otrokovo uporabo računalnika in drugih sodobnih tehnologij. Govora bo tudi o neprimernih in škodljivih objavah, skrbi za zasebnost (tako lastno kot zasebnost drugih), uporabi programov za filtriranje vsebin in sledenje otrokom, prekomerni rabi tehnologije in medvrstniškemu nasilju na spletu.

Spletni seminar bo v torek, 20. oktobra ob 18. uri. Vodila ga bosta Tjaša Jerman Kuželički in dr. Benjamin Lesjak.

Predavanje si bo mogoče ogledati v živo preko YouTube.  Je brezplačno, zaradi lažje organizacije se na dogodek prijavite.

Povezavo na prenos v živo boste po prijavi prejeli dan pred začetkom.