Kdo gre v ponedeljek še v šolo?

Simona Kustec Vir: MIZŠ

Simona Kustec Vir: MIZŠ

Prihodnji teden bodo pouk v šoli obiskovali samo učenci od 1. do 5. razreda osnovne šole. Tudi zavodi za izobraževanje otrok s posebnimi potrebami in osnovne šole s prilagojenim programom bodo izvajali vse programe v šoli oziroma zavodu. Vzgojni program v domovih za učence s posebnimi potrebami se izvaja v domu. Prav tako se nespremenjeno izvaja delo v vrtcih, dijaških ter študentskih domovih.

Za 14 dni bo znova v veljavi odlok, ki določa obvezno nošenje zaščitnih mask za vse učence in dijake, če niso v matičnem oddelku ter za vse učitelje od 6. razreda osnovne šole dalje.

“V primeru izboljšanja epidemiološke slike po jesenskih počitnicah bomo lahko sprejeli odločitev glede nadaljevanja vzgojno izobraževalnega procesa po modelu B, kar verjamem, da si tudi vsi skupaj najbolj želimo,” je poudarila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

V šolstvu v karanteni že več kot dva odstotka otrok in zaposlenih

Vse slabša epidemiološka slika se kaže tudi v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Od 405.619 zaposlenih v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, vključno z vrtčevskimi otroci, osnovnošolci in dijaki, je trenutno okuženih 0,14 odstotka vseh, v karanteni pa jih je nekaj več kot 2 odstotka.

Po sredinih podatkih je bilo v karanteni 36 vrtčevskih oddelkov s skupaj 637 otroki, 151 oddelkov osnovnih šol s skupno 2.756 učenkami in učenci ter 118 oddelkov srednjih šol s skupaj 2918 dijakinjami in dijaki.

Novi podatki bodo znani danes ob 14. uri.