Danes o šolanju prihodnji teden

Učiteljica z masko. Vir: Pixabay

Učiteljica z masko. Vir: Pixabay

Kot je na včerajšnji novinarski konferenci povedal vladni govornik Jelko Kacin, se bo vlada o možnosti nadaljevanja šolanja odločala danes, v petek pa naj bi bilo bolj jasno, kako bo šolanje potekalo naprej.

»Ravnatelji si želijo čimprejšnje odločitve, kako naprej s šolo. Najkasneje v četrtek zvečer bo vlada odločila ter sporočila vsem. V petek pa bomo predstavili, kako bo šola potekala naprej,« je včeraj dejal Kacin.

Podaljšanje počitnic?

Predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev Gregor Pečan je te dni omenjal tudi možnost, da se jesenske počitnice podaljšajo. Te dneve pouka bi sproti nadomestili z delovnimi sobotami, s športnimi in kulturnimi dnevi, morda tudi s podaljšanjem pouka v juniju.

Vlada ima sicer na mizi tudi možnost šolanja na daljavo za vse otroke, vendar pa je to za učence prvih dveh triad precej težje organizirati, saj ti otroci v večini potrebujejo tudi pomoč staršev.

Pečan je pred dnevi tudi dejal, da si v šolah želijo predvsem pravočasne informacije, namesto da okrožnice z ministrstva prejemajo tik pred zdajci.