Vsak torek spletni seminarji eTwinning

eTwinning

eTwinning

Vsak torek v mesecu novembru bodo potekali spletni seminarji eTwinning, ki ga organizira Cmepius. Prvi webinar bo jutri, zato se brž prijavite.

Na spletnih dogodkih se boste osredotočili na osnove portala eTwinning in spletne učilnice TwinSpace ter uporabna spletna orodja za pouk v prvi triadi. Dotaknili se boste tudi vprašanja organizacije pouka na daljavo v oddelkih učencev s posebnimi potrebami.

 Vsebine seminarjev
ABC eTwinninga (prvi koraki na portalu eTwinning Live)Za vse novince in začetnike v eTwinningu pripravljamo spletni seminar o osnovah portala eTwinning Live. Skupaj bomo raziskali, kako poiščemo projektne partnerje, vstopamo v skupine, objavljamo v forum, ustvarimo dogodek, ter prijavimo projekt eTwinning. Trajanje: 60 minut3. 11. 2020 ob 20h Prijava
Moja spletna učilnica TwinSpaceNa spletnem seminarju vam bomo odgovorili na vprašanja, kako prijavimo projekt eTwinning, smiselno strukturiramo spletno učilnico TwinSpace, dodamo člane in učence v spletno učilnico TwinSpace, nalagamo vsebine ter kako lahko z TwinSpace-om vzpostavimo pouk na daljavo.
Trajanje: 60 minut
10. 11. 2020 ob 20h Prijava
Uporabna spletna orodja pri pouku v prvi triadiKako lahko vključimo prosto dostopna, spletna orodja v pouk prve triade? Na spletnem srečanju bo prikazana uporaba Pedagoškega kolesa in prosto dostopnega urejevalnika video posnetkov Kdenlive.
Trajanje: 45 minut
17. 11. 2020 ob 20h Prijava
Pouk na daljavo v oddelkih učencev s posebnimi potrebami-izzivi in rešitveNa spletnem srečanju bomo predstavili izkušnji OŠ Litija in OŠ dr. Ljudevita Pivka z organizacijo pouka na daljavo. Izpostavili bomo izzive, s katerimi sta se šoli soočali in predlagali možne rešitve za vzpostavitev učinkovitega pouka na daljavo v oddelkih z učenci s posebnimi potrebami.
Trajanje: 60 minut
24. 11. 2020 ob 20h Prijava

Več informacij o pouku na daljavo in e-orodij lahko najdete na strani Učenje in poučevanje na daljavo.

Prijava?

Prijavni obrazec

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Kje in kako?

Srečanja boo potekala na dogodkih eTwinning Live. Udeleženci dogodkov bodo tehnična navodila za vključitev v spletni seminar prejeli na elektronski naslov dva dni pred pričetkom izbranega spletnega srečanja. Delo v spletnih seminarjih bo potekalo delno v obliki predavanja, delno v obliki pogovora. Vabimo vas, da si že v naprej pripravite vprašanja za predavatelje.

Vaša vprašanja v povezavi z izvedbo spletnih dogodkov so dobrodošla na [email protected].