Mreža znanja o psiholoških učinkih izobraževanja na daljavo

Mreža znanja, ki pokriva sistemske vidike uporabe novih tehnologij in predstavlja dobre prakse dela z IKT, bo 25. in 26. novembra.

Arnesovo dvodnevno strokovno-izobraževalno srečanje Mrežo znanja bo potekalo na daljavo. Predavanjem boste lahko sledili v živo na portalu Arnes Video.

Udeležba na konferenci je brezplačna. Na konferenco se prijavite na spletni strani.

O odprti znanosti in iskanju zdravil s superračunalniki

Posebna gostja prvega sklopa predavanj o odprti znanosti in superračunalništvu bo dr. Marinka Žitnik z Univerze Harvard, ki se osredotoča predvsem na uporabo strojnega učenja v znanosti in medicini. V zadnjih mesecih aktivno sodeluje tudi pri iskanju zdravila za covid-19.

Izobraževanje na daljavo in psihološki učinki

Po uradni otvoritvi konference bosta sledili predavanji o izobraževanju na daljavo in njegovih psiholoških učinkih. Predavanji bosta pripravila dr. Damijan Štefanc s Filozofske fakultete in dr. Marija Anderluh z UKC Ljubljana.

Posebni gost Mreže znanja bo Klaas Wierenga, izumitelj omrežja eduroam in član dvorane slavnih interneta.

Umetna inteligenca in lažne novice v času epidemije

Prisluhnili boste lahko tudi predavanjem o umetni inteligenci in njeni pomembnosti dr. Martina Žnidaršiča z Instituta Jožefa Stefana in Filipa Muki Dobranića, o lažnih novicah in vplivnežih v času epidemije Lenarta Kučića ter povezovanju biologije, tehnologije in umetnosti postmedijske umetnice Saše Spačal.

Kako smo zgradili šole prihodnosti?

Drugi dan konference bo namenjen IKT infrastrukturi, opremi in storitvam v vzgoji in izobraževanju, hrvaškemu projektu, ki ga je nagradila Evropska komisija, pregledu dogajanja na Arnesu med izobraževanjem na daljavo, kibernetski varnosti in predstavitvam praktičnih ter poglobljenih primerov rabe storitev.

Podrobni program najdete na spletni strani konference Mreža znanja.