Tradicionalni slovenski zajtrk na daljavo

Dan slovenske hrane, ki ga bomo obeleževali v petek, se v vrtcih in šolah že vrsto let začne s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Zaradi šolanja na daljavo so na kmetijskem ministrstvu predlagali, da šole tokrat del pouka namenijo vsebinam o pomenu slovenske hrane.

“Šolam smo predlagali, naj se pri teh vsebinah osredotočijo na ozaveščanje o tem, kdo pridela slovensko hrano, koliko truda je vloženega v pridelavo, zakaj je hrana iz bližine boljša izbira, kakšna je vloga čebel in drugih opraševalcev ter zakaj je zajtrkovanje pomembno iz zdravstvenega vidika,” je na tiskovni konferenci pojasnil minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek.

Irena Simčič z Zavoda RS za šolstvo je zagotovila, da se je šolstvo na letošnjo izvedbo zajtrka dobro pripravilo. V ponedeljek je potekalo srečanje organizatorjev šolske prehrane, ki so med drugim govorili o podrobnostih izvedbe dejavnosti.

“Šole smo že ob začetku šolanja na daljavo pozvali, naj v tem obdobju še bolj spodbujajo redno in zdravo prehranjevanje otrok ter dajejo poudarek tudi zajtrku,” je dodala.

Zavod RS za šolstvo je na svoji spletni strani pripravil gradivo in plakate za tiskanje.