Pandemija kot izziv projektu SIO-2020

Otroci za računalnikom. Vir: iStock

Otroci za računalnikom. Vir: iStock

Vir: iStock

Program SIO-2020 je štiri leta opremljal vzgojno-izobraževalne zavode (VIZ) z informacijsko-komunukacijsko tehnologijo (IKT): gradil je zmogljiva avtomatsko upravljana brezžična omrežja na šolah, razvijal nove e-storitve in e-vsebine, s ciljem izboljšanih kompetenc in izboljšanih dosežkov mladih ter večje usposobljenosti vzgojiteljev z večjo uporabo sodobnih IKT pri poučevanju in učenju.

Na Mreži znanja, ki jo boste lahko virtualno spremljali prek Arnes Videa 25. in 26. novembra, bo Alenka Starc iz Arnesa predstavila program, ki pomeni nov korak ustvarjanja šole prihodnosti.

Zlasti se bo osredotočila na obdobje pandemije in na izobraževanje na daljavo, ko se je izkazalo, da za takšen način izobraževanja opremljenost ni bila zadostna. Program COVID-19 – IKT za VIZ je sredstva namenil za povečanje zmogljivosti storitev in nakup dodatnih IKT-odjemalcev.

V predavanju bomo predstavili, kaj vse je bilo doseženo v okviru programa SIO-2020 in COVID-19 – IKT za VIZ, kakšni so bili vaši odzivi, nakazali pa bomo tudi nekaj idej, ki bi se lahko uresničile v prihodnjih projektih, napoveduje Arnes.

Prijava na Mrežo znanja 2020

Na dogodek se že lahko prijavite prek povezave v skupnosti SIO.

Za pomoč pri prijavi smo objavili kratka navodila.

V primeru težav nam prosim pišite na delavnica(at)arnes.si oziroma nas pokličite na (01) 479 88 00.

Priporočamo

Priporočamo še predavanje z naslovom Kako motivirati učence pri izobraževanju na daljavo dr. Damijana Štefanca.