Povečanje digitalne zrelosti šol: hrvaški primer

keyboard and glass earth globe - focus on globe

Na Hrvaškem so leta 2015 pričeli s programom z naslovom E-šola: Celovita informatizacija poslovanja šol in učnih procesov z namenom ustvarjanja digitalno zrelih šol za 21. stoletje (CARNET). Pilotni projekt, v katerem je sodelovalo 151 šol na Hrvaškem, bo na Mreži znanja predstavila vodja programa Andrijana Prskalo Maček.

V digitalno zrelih šolah učitelji uporabljajo tehnologijo za to, da bi izboljšali svoje poučevanje. Razvijajo lastne digitalne veščine in podpirajo učence pri njihovem samostojnem učenju in razvijanju ključnih veščin. Učenci tako aktivno sodelujejo pri pouku z večji motiviranostjo za učenje in za nadaljevanjem za izobraževcanje in s trk postajajo bolj konkurenčni na trgu dela.

V drugi fazi vse hrvaške šole

Upravljanje e-šol je učinkovito in transparentno, komunikacija in izmenjava e-dokumentov med šolo, njenimi deležniki in ustanovitelji pa bistveno lažja.

Pilotni program je potekal do leta 2018, nato pa se je začel druga faza projekta v višini 1,3 milijard kun (160 milijonov evrov). Vanj so vključene vse šole na Hrvaškem, ki se financirajo iz proračuna.

Prijava na Mrežo znanja 2020

Na dogodek se že lahko prijavite prek povezave v skupnosti SIO.

Za pomoč pri prijavi smo objavili kratka navodila.

V primeru težav nam prosim pišite na delavnica(at)arnes.si oziroma nas pokličite na (01) 479 88 00.

Priporočamo

Priporočamo še predavanje z naslovom Neizogibne posledice šolanja na daljavo dr. Marije Anderluh.