E-urice o preverjanju znanja in kritičnem mišljenju

Videokonference. Vir: Pixabay

Videokonference. Vir: Pixabay

Zavod RS za šolstvo v januarju 2021 vabi na četrti cikel krajših videokonferenčna usposabljanja (e-urice), ki bodo ponudila uporabne primere za pripravo in izvedbo pouka na daljavo.

Na usposabljanje se prijavite na povezavi https://bit.ly/e-urice-4 do ponedeljka, 11. januarja 2021, do 12. ure.

Program:

  • Ponedeljek, 11. 1. 2021, od 14.30 – 15.30 ure: 13. e-urica: (ponovitev 7.e-urice)

Ponovitev: Prihranite čas pri preverjanju znanja učencev/dijakov: Mateja Sirnik in Jerneja Bone

Predstavili in ustvarili bomo različna vprašanja in naloge, ki jih na različnih zahtevnostnih stopnjah (upoštevamo taksonomijo) zastavimo učencem pri delu na daljavo. S povratno informacijo, ki jo po reševanju prejmejo učenci, izboljšajo svoje poznavanje in razumevanje učnih vsebin. Zbrane napačne odgovore učencev lahko učitelj uporabi pri nadaljevanju učnega procesa, kjer skupaj z učenci odpravlja nevralgične točke in vrzeli v znanju.

  • Ponedeljek, 18. 1. 2021, od 14.30 – 15.30 ure: 14. e-urica (ponovitev 2. e-urice)

Ponovitev: Posnamem in delim razlago učne teme/vsebine: Radovan Krajnc, Amela Sambolić Beganović

Naučili se boste posneti navodila za učence ali posneti predavanje o izbrani temi. Posnetek boste naložili na video strežnik in ga delili z učenci. Za aktivno udeležbo si morate na svoj računalnik naložiti program ActivePresenter.

  • Torek, 26. 1. 2021, od 14.30 – 15.30 ure: 15. e-urica (nadaljevanje 11.e-urice)

Kako spodbujati, spremljati in vrednotiti razvoj kritičnega mišljenja pri učencih in dijakih? (2. del): dr. Tanja Rupnik Vec

Interaktivna delavnica predstavlja nadaljevanje decembrske e-urice. Na njej boste spoznali različne možnosti vrednotenja in samovrednotenja izbranih vidikov kritičnega mišljenja, nekatere pa boste tudi izkusili. Raziskovali bomo torej vprašanje: »Kako skupaj z učenci raziskati, kako kritični misleci so?«