Prijavite se za nagrado Netko

Register.si, ki deluje v okviru Arnesa, in gospodarska zbornica bosta tudi letos nagradila najboljše spletne projekte podjetij, ustanov, uradov in posameznikov, ki domujejo na domeni .si.

Za nagrado Netko se lahko med drugim potegujete tisti, ki urejate spletne strani za otroke in mladino ter spletne strani izobraževalnih in znanstvenih organizacij. Prijava je za vse, ki ste vpisani v razvid MIZŠ, brezplačna.

Prijavitelji lahko na tekmovanje prijavo spletno stran na domeni .si, ki je bila izdelana ali prenovljena med 1. januarjem 2020 in 1. januarjem 2021. Še druga pravila najdete tu.

Podeljene bodo nagrade:

  • najboljšemu projektu v posamezni kategoriji (prejme kipec in elektronski znak Netko)
  • za dva finalista (prejmeta plaketo in elektronski znak Netko)

Zmagovalce bo izbrala žirija. Obetajo si prejem posebnega kipca, imenovanega Netko, ki ponazarja izjemno kreativnost, inovativnost, drugačnost in drznost.

Na Arnesu namreč poudarjajo, kako pomembno jim je, da podpirajo slovensko spletno komuniciranje, promovirajo zanimive in koristne digitalne projekte ter spletne osebnosti.

Na tekmovanje se lahko prijavite do 7. februarja. Finalisti bodo razglašeni 16. marca, zmagovalci pa 1. aprila.

O zanimivih kategorijah

Naj spletna stran za otroke in mladino

Si ustvarjalec poučnih vsebin za male navihance? Ali pa želiš informirati mladino s preverjenimi in kakovostnimi informacijami? V tej kategoriji iščemo najboljše spletne strani, ki vsebujejo animirane risanke, poučne zgodbe in video vsebine, igre, portale in so prave zakladnice znanja za otroke in mladino.

Naj spletna stran izobraževalnih in znanstvenih organizacij

Si želiš deliti svoje znanje? Ali si nekdo, ki rad raziskuje, preizkuša hipoteze, s pomočjo podatkov pa vpliva na dognanja na znanstveno-raziskovalnem področju? Se z omejenimi sredstvi in kadri trudiš za kar najboljšo spletno prisotnost, kjer želiš svoja znanja deliti s širšo javnostjo? Potem je ta kategorija zate! Z njo bi radi pokazali, da omejitve niso težava in da tudi slovenske znanstvene ter izobraževalne ustanove soustvarjajo in predstavljajo pomemben del slovenskega svetovnega spleta.