Na Šmartnem na Pohorju prvi dan z darili


Kot v drugih šolah po Sloveniji so tudi v Osnovni šoli Šmartno na Pohorju zadnji teden januarja pričeli s poukom učenke in učenci prvih treh razredov. Kljub temu da se sicer v Šmartnem pouk izvaja v kombinaciji, so tokrat učenke in učenci sedeli v ločenih oddelkih.

Vesel dan za tiste, ki so »smeli« v šolo. Pa vendarle je bilo manj razigranega otroškega vrveža, kot bi ga bilo, če bi bila šola polna. Prvi dan pouka so bili učenke in učenci tudi obdarjeni z novoletnimi darili. Ker je dedek Mraz hodil po Sloveniji v času, ko se pouk ni izvajal, je darila pustil v šoli.

Izjave o povratku v šolo

Boris Sekol, ravnatelj

»Vsi smo veseli, da so se vsaj učenci prvih treh razredov vrnili v šolo. Govori se o modelu C. Po tem modelu bi lahko v šole poklicali tudi četrte in pete razrede, ker imamo malo otrok. Pa jih nismo smeli, ker je v okrožnici striktno napisano od prvega do tretjega razreda. Tako imamo sedaj v šoli 25 otrok.

Upam, da bomo ostali v šolah in se tudi drugi vrnejo. Učenci se bodo spet navadili na klimo v šoli, utrdili bomo znanje pred preverjanjem in šele potem ocenjevali.«


Lea Trglavčnik, Natalija Črešnar in učenke ter učenci, 1. r.

»V šolo se Lea pripelje s kombijem.« »V šoli se je boljše učiti, kot doma.« Skupaj so sošolke in sošolci povedali, do so pogrešali šolo in se je v šoli boljše učiti. Najbolj so pogrešali druženje in učiteljico.


Kristina Alma Ogrešević in Nika Podvršnik, 2. r

»Pogrešali smo prijatelje in igre. V šoli se nam je lepše učiti. Doma smo se igrali z igračami pa tudi domine.«


Neli Cviren, 3. r

»Sestrica, ki je starejša, je bila kar malo ‘jezna’, ker sem jaz lahko šla v šolo, ona pa ne. Doma sem se sprehajala s psičko Mayo. Rada se pa učim v šoli in doma.«


Gašper Ravnik, 3. r

»Učim se raje v šoli. Doma se največ igram in tudi učim. Največ sem vadil šport in matematiko.«


Pa še nekaj fotografskih vtisov iz šole v Šmartnem, kjer smo srečali prijazne delavce in pridne učenke ter učence.