Danes na sporedu: Drugi val

Vir: RTV SLO

Vir: RTV SLO

Kako se zdravstveno osebje spopada z epidemijo? Vir: RTV SLO

Oddaja je posvečena ljudem, ki smo jim v prvem valu epidemije novega koronavirusa ploskali z balkonov, sedaj, v drugem valu, pa smo nanje pozabili – medicinskim sestram in zdravnikom.

Vsak dan se srečujejo z najhujšimi posledicami bolezni, ki je korenito vplivala na življenja nas vseh in mnoge za vedno spremenila. Mnogim lajšajo bolezen, a žal tudi mnogim stojijo ob strani, ko se jim prezgodaj izteče življenje. Bolezen ne izbira, čeprav je res, da je največ življenj zahtevala med starejšimi.

V oddaji, ki bo danes ob 17.25 na sporedu prvega programa TV Slovenija, nastopajo dr. Nina Graselli Kmet, ki je že v prvem valu tudi sama prebolela covid-19 in dr. David Zupančič, z ljubljanske infekcijske klinike, ki je marca sprejel prvega bolnika s to boleznijo v Sloveniji, medicinska sestra Sonja Leskovar iz Nove Gorice, ki o svojih občutjih in razmišljanjih ob srečevanju s to boleznijo piše dnevnik in ga deli na družabnih omrežjih ter vsak dan teče do svoje 12-urne službe v bolnišnici dr. Franca Derganca ter kolektiv Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki deluje v pokrajini, ki je dolgo časa bila naša najbolj okužena regija. 

Kako sprejemajo in se spopadajo s tako velikim številom bolnikov in ali morda vidijo luč na koncu tunela?

Objavil/-a: Sandra Hanžič