Počitniški program tudi na TV sporedu

Zimski počitniški krompir. Vir: RTV SLO

Zimski počitniški krompir. Vir: RTV SLO

Vsako jutro po poročilih bosta program prevzela Nika in Nik v Počitniškem krompirju. Vir: RTV SLO

Med 15. in 26. februarjem bodo šolarji in njihovi učitelji na počitnicah.

Ta čas bodo s številnimi pestrimi vsebinami skušali zapolniti tudi na TV Slovenija.

Vsako jutro po poročilih bosta program prevzela Nika Rozman in Nik Škrlec v Počitniškem krompirju, sledili bodo Vafljevi srčki, prihaja nova oddaja o živalih Za repom.

Zimski počitniški krompir

Nika in Nik bosta sobote za dva tedna zamenjala s počitnicami. Mlade gledalce bosta pozdravila med tednom, vsako jutro takoj po poročilih ob 9.05.

Po kratkih, svežih novicah o dogajanju doma in po svetu, ki jih bodo posebej za mlade gledalce pripravili v uredništvu Infodroma, bosta v svojo družbo povabila zanimive mlade goste, ki bodo svojim vrstnikom predstavili svoj hobi. S strokovnjaki bosta iskala odgovore na vprašanja, povezana s strahovi, našim odnosom do živali, z njimi se bosta pogovarjala o samopodobi, zaupanju, bolečini in še čem.

Teme pogovora bodo hkrati vabile k ogledu desetih kratkih dokumentarnih filmov serije Izzivalci, ki bodo v Počitniškem krompirju premierno predvajani.

Luka bo prvič obiskal tabor, kjer se bo družil z vrstniki, ki imajo, tako kot on, motnjo pozornosti ali ADHD.
Luka bo prvič obiskal tabor, kjer se bo družil z vrstniki, ki imajo, tako kot on, motnjo pozornosti ali ADHD. Vir: RTV SLO

Izzivalci so mladi junaki iz različnih evropskih držav in Japonske, ki so si zadali različne cilje, ki jih bodo skušali doseči.

Namiznoteniški igralec Adrian iz Nemčije se bo potrudil, da se bo na mladinskem prvenstvu zahodnih dežel Nemčije uvrstil v drugi krog.
Namiznoteniški igralec Adrian iz Nemčije se bo potrudil, da se bo na mladinskem prvenstvu zahodnih dežel Nemčije uvrstil v drugi krog. Vir: RTV SLO

Vafljevi srčki

Na televizijski program prihaja norveške otroška serija Vafljevi srčki, posneta po istoimenskem romanu priljubljene in večkrat nagrajene norveške avtorice Marie Parr, ki ji pravijo tudi Astrid Lindgren mlajše generacije. Zanje je prejela več nagrad, med drugimi nizozemsko Zilveren Griffel in francosko Prix Sorcie`res.

Med počitnicami mlade gledalce čaka pravi televizijski posladek.
Med počitnicami mlade gledalce čaka pravi televizijski posladek. Vir: RTV SLO

Za repom

So polži res počasni in pujsi požrešni? Imajo mačke devet življenj in so miši revne?

Z novo oddajo Za repom, ki bo na sporedu obe počitniški soboti ob 9.15, želijo gledalcem živalski svet približati na svež način. Vsakič bodo primerjali dve živali, podirali stereotipe o njihovih značilnostih, iskali nenavadna dejstva.

ZA REPOM - v soboto 20. 2. in 27. 2. ob 9.15 na TVS 1
Za repom bo na sporedu v soboto 20. in 27. februarja. Vir: RTV SLO

Voditelja Klemen Kovačič in Nika Rozman bosta v uvodni rubriki Pomigni s pomočjo treh namigov poskušala odkriti skrito žival, nato pa jo bosta obiskala, se ji približala in raziskala temo oddaje.

V kratki animirani rubriki Na repu slave bodo na humoren način predstavljali »slavne« živali. Rubrika Zarjovi za živali! bo gledalce spodbudila, da lahko s preprostimi akcijami in pravilno oskrbo tudi sami pripomorejo k njihovi lepši prihodnosti.

Objavil/-a: Sandra Hanžič