Prenovljen portal Arnes video

Vir: Pixabay

Vir: Pixabay


Manj uporabljane funkcije so, zaradi izboljšanja uporabniške izkušnje, ukinili. Vir: Pixabay

Slovenski izobraževalni portal Arnes Video je v februarju doživel celovito prenovo. S prenovo so uporabnikom omogočili nove funkcionalnosti in nove možnosti za nalaganje in ogled video posnetkov.

Množica novosti in boljša dostopnost

Omogočeno je ustvarjanje kanalov, v katere lahko vključite več uporabnikov. Pri tem lahko dobite vlogo skrbnika in pravice za urejanje kanala ter vseh naloženih posnetkov ali vlogo urednika, da boste lahko na kanal nalagali posnetke in lastne posnetke tudi urejali.

Urejanje posnetkov vam olajša možnost skupinskih akcij. Skupine uporabnikov lahko ustvarite, tako da naložite datoteko CSV, pravice uporabnikov pa so povezane z njihovimi AAI-računi.

Gotovo vas bo razveselila novost, ki vam bo omogočila ustvarjanje seznamov predvajanj, ki jih boste lahko na enostaven način delili s povezavo. Na novemu portalu boste lahko zamenjali predhodno naloženi posnetek, povezava do posnetka pa bo ostala nespremenjena.

Veliko lažje bo brskanje po posnetkih. Na novem portalu boste opazili boljšo dostopnost za vse uporabnike, posnetkom pa boste lahko dodali podnapise v več jezikih in priloge v različnih formatih.

Ljubitelji statistike bodo lahko izvozili statistiko posnetkov po dnevih.

Prenosi v živo

Posebno pozornost so pri prenovi posvetili tudi prenosom v živo. Zmogljivejši strežniki bodo omogočali več hkratnih prenosov, ki bodo samodejno na voljo v različnih ločljivostih. Nove možnosti boste našli v nastavitvah klepeta, ki vam bo na voljo tudi po končanem prenosu.

Nova tehnologija in hitrejše delovanje

Portal je nadgrajen tudi po tehnični strani, saj so se povečale diskovne kapacitete, novejša tehnologija pa omogoča tudi občutno hitrejše delovanje portala.

V sredo, 10. marca, vas ob 14:30 vabimo na webinar, na katerem vam bodo predstavljene novosti na prenovljenem portalu. Več informacij boste kmalu našli na spletišču Arnesa.

V prihodnosti želijo na Arnesu portalu dodati še nekatere funkcionalnosti in skrbeti za razvoj storitve. Predvsem si želijo slišati vaše predloge in želje, ki jih lahko posredujete na naslov [email protected].

Onemogočili so komentiranje in srčkanje posnetkov, saj teh možnosti uporabniki niste uporabljali. Če boste izrazili željo, bodo ti dve možnosti ponovno omogočili. Ukinili so tudi prikaze priporočenih in nedavno videnih posnetkov.

Posodobitev, res vredna ogleda in uporabe.

Vir: Arnes