Webinar o novostih portala Arnes Video

Vir: Pixabay

Vir: Pixabay

S prenovo so omogočili ustvarjanje kanalov, v katere lahko vključite več uporabnikov. Vir: Pixabay

Februarja so na Arnesu prenovili portal Arnes Video, v sredo, 10. marca, pa so novosti na kratko predstavili na webinarju.

Predstavili so nekaj splošnih informacij o delovanju novega portala, se sprehodili čez novosti, na koncu pa z veseljem prisluhnili vašim vprašanjem in predlogom.

Množica novosti in boljša dostopnost

S prenovo so vam na portalu Arnes Video omogočili ustvarjanje kanalov, v katere lahko vključite več uporabnikov. Pri tem lahko dobite vlogo skrbnika in pravice za urejanje kanala ter vseh naloženih posnetkov ali vlogo urednika, da lahko na kanal nalagate posnetke in lastne tudi urejate. Urejanje posnetkov vam olajša tudi nova možnost skupinskih akcij.

Skupine uporabnikov zdaj lahko ustvarite na bolj enostaven način, tako da naložite datoteko CSV, pravice uporabnikov pa so že povezane z njihovimi AAI-računi.

Gotovo vas je razveselila novost, ki vam omogoča ustvarjanje seznamov posnetkov, ki jih lahko na enostaven način delite s povezavo. Na novem portalu lahko zamenjate predhodno naloženi posnetek, povezava do posnetka pa bo kljub temu ostala nespremenjena.

Veliko lažje je brskanje po posnetkih. Na novem portalu lahko opazite boljšo dostopnost za vse uporabnike, posnetkom pa lahko dodate podnapise v več jezikih in priloge v različnih formatih.

Prenosi v živo

Posebno pozornost so pri prenovi posvetili tudi prenosom v živo. Zmogljivejši strežniki omogočajo več hkratnih prenosov, ki so samodejno na voljo v različnih ločljivostih. Nove možnosti najdete v nastavitvah klepeta, ki vam je na voljo tudi po končanem prenosu.

Nova tehnologija in hitrejše delovanje

Portal so nadgradili tudi po tehnični strani, saj so se povečale diskovne kapacitete, novejša tehnologija pa omogoča tudi občutno hitrejše delovanje portala.

Vir: Arnes

Objavil/-a: Drago Jovič