Seminar: Odziv visokega šolstva na pandemijo

Vir: Pixabay

Vir: Pixabay

Po koncu seminarja bo na voljo tudi njegov posnetek. Vir: Pixabay

V organizaciji Sveta Evrope, Mednarodnega konzorcija za visoko šolstvo, državljansko odgovornost in demokracijo in Mednarodnega združenja univerz (IAU) bo potekal spletni seminar. Pričel se bo jutri ob 14.30. Udeležba je brezplačna, a se morate za njegovo spremljanje, prav tako do jutri, registrirati na tej povezavi.

Seminar bo namenjen predstavitvi nove publikacije o različnih odzivih visokega šolstva na pandemijo ter razpravi o vlogi visokega šolstva v obdobju pandemije in po njej.

Pandemija je predstavljala pomembno prelomnico, na katero se je moral visokošolski prostor nemudoma odzvati in odločiti, kako reorganizirati poučevanje, učenje in raziskovanje, a tudi druge dejavnosti. Visokošolski prostor mora zdaj prevzeti znatno vlogo pri oblikovanju boljšega in pravičnejšega post-covid sveta.

Za boljše razumevanje njegovega odziva na pandemijo, je Svet Evrope izdal knjigo, ki so jo skupaj sestavili predstavniki Sveta, Mednarodnega konzorcija ter IAU.

Opisuje, kako se odzivati na pandemijo, in univerzam – zlasti zaposlenim, študentom in partnerjem – pomaga prispevati k bolj trajnostni in demokratični prihodnosti.

Njeni avtorji bodo sodelovali na spletnem seminarju.