Kako omogočiti sestanek sveta staršev ali zavoda?

Vir: Pixabay

Vir: Pixabay

Arnes VID omogoča funkcionalnosti, kot so deljenje zaslonske slike, dvigovanje rok, skupinski ali zasebni klepet. Vir: Pixabay

Vzgojno-izobraževalni zavodi, ki želijo omogočiti sestanek sveta staršev ali sestanek sveta zavoda, lahko uporabijo videokonferenčni rešitvi Arnesa ali storitev Microsoft Teams.

Uporabite Arnes Zoom

Predsednik sveta staršev in predsednik sveta zavoda lahko pridobita račun za uporabo storitve Arnes Zoom.

Vzgojno-izobraževalni zavod za uporabnika ustvari e-poštni naslov, ki bo znotraj domene šole. Če s tem ustvari tudi AAI-račun, naj bo ta takšen, da ne bo omogočal dostopa do licenčnega Arnes Zooma. To stori tako, da je »eduPersonAffiliation« nastavljen na affiliate.

E-poštni naslov naj odgovorna oseba na zavodu nato posreduje na [email protected], da bodo na Arnesu nanj vezali račun Zoom. Seveda mora zavod pred tem predsedniku sveta staršev ali sveta zavoda omogočiti uporabo e-poštnega naslova.

Arnes bo nato iz Zooma na e-poštna naslova poslal vabilo, v katerem bo spletna povezava za prevzem računa. V Zoom se bosta lahko predsednika prijavljala na strani z določenim e-poštnim naslovom.

Sodelovanje v Microsoft Teams

Podobno rešitev omogoča tudi storitev Microsoft Teams. Če želite sodelovati videokonferenčno, lahko zavod ustvari klic in nanj povabi udeležence z vnosom e-naslovov ali deljenjem povezave do srečanja.

V kolikor želite udeležencem omogočiti aktivno sodelovanje, na primer z deljenjem datotek, si morajo najprej ustvariti Microsoftov račun. To storijo na povezavi, kjer lahko za registracijo uporabijo svoj obstoječi e-mail naslov. Na ta način bo e-naslov udeležencev postal tudi Microsoftov račun, tega pa lahko zavod doda v skupino.

Brezplačno, enostavno in brez registracije z Arnes VID

Arnes VID je videokonferenčni sistem, pri katerem prijava za uporabo ni potrebna – na ta način lahko zelo hitro organizirate sestanek ali izobraževanje na daljavo. Prek enostavnega uporabniškega vmesnika omogoča funkcionalnosti, kot so deljenje zaslonske slike, dvigovanje rok, skupinski ali zasebni klepet. Storitev temelji na zelo popularni platformi Jitsi, gre pa za lastno postavitev na Arnesovih strežnikih, kar pomeni, da vsa komunikacija poteka znotraj Slovenije.

Vir: Arnes