Ekipa razlagamo.si prejela jabolko navdiha

Vir: Freepik

Vir: Freepik

Platforma bo še posebej v pomoč v prihodnjih dneh, ko se bodo šole spet zaprle. Vir: Freepik

Predsednik države Borut Pahor je minuli konec tedna priznanje jabolko navdiha vročil »herojem korone« po izboru bralcev regionalnih spletnih medijev.

Gre za posameznike, ki so z dobrimi deli poskrbeli za tiste, ki so potrebovali pomoč v času epidemije.

Eden od 17 herojev je tudi Blaž Zmazek s svojo idejo o vzpostavitvi platforme Razlagamo.si, ki pomaga odpravljati neenake pogoje učencev in dijakov pri poučevanju na daljavo. Do sedaj so na njej objavili že 1173 video razlag, spletna stran pa je zabeležila 272.000 ogledov. Platforma je prav v petek praznovala tudi rojstni dan.

Študentom in sodelavcem izražamo velik poklon za to, kar so in še bodo naredili pri premagovanju težav in zmanjševanju neenakih pogojev učencev in dijakov v obdobju poučevanja na daljavo. Zaradi vseh je ideja Razlagamo.si v zadnjem letu prerastla v  nacionalno humanitarno gibanje.

Razlagamo.si in

storimo, kar lahko,

s tem, kar imamo na voljo,

v situaciji, v kateri smo trenutno.

Blaž Zmazek, Alenka Lipovec, Igor Pesek
Razlagamo.si

Poučevanje in učenje je tako dobilo novo, inovativno obliko, ki sledi pristopu obrnjene učilnice. Pri tem si lahko pomagamo, delimo izkušnje in skupaj gradimo znanje, so zapisali pobudniki projekta.

Skupna izobraževalna podporna točka razlagamo.si nudi interaktivna gradiva, video razlage ter podporno komunikacijo ob težavah učečega za vse predmete v osnovni in srednji šoli.

Pripravili so tudi navodila, kako lahko učitelji sami pripravite video razlage.

Ekipa je decembra prejela še državno nagrado za izjemne dosežke na področju širšega delovanja v šolstvu.

Uporabne povezave

Objavil/-a: Sandra Hanžič