Spletni tečaj – Digitalna identiteta, varnost in izobraževalna okolja

V mesecu maju 2021 se zaključuje projekt Vet-tedd. Glavni namen projekta je spodbujanje in večanje rabe IKT znotraj vključenih institucij. Projekt je seveda dosegel cilje. V okviru projekta je bilo razvito:

21. maja 2021 bo zaključna konferenca projekta, ki bo potekala preko Zoom-a. Predstavljeni bodo rezultati projekta, posebej pa bodo delavnice, kjer bodo predstavljeni primeri rabe IKT v šolstvu. Med drugim raba razširjene resničnosti v zdravstvu, virtualne resničnosti, medvrstniškega ocenjevanja, uporabe simulatorjev idr. Kogar udeležba zanima, naj se vključi v spletno učilnico tečaja, kjer je možna tudi prijava na konferenco (št. mest je omejeno). Konferenca bo potekala v angleškem jeziku, udeleženci prejmejo tudi potrdilo o udeležbi. Več o projektu in vse rezultate najdete na https://vet-tedd.eu/en/.

Del vsebin je prevedenih in oblikovanih v spletni tečaj Digitalna identiteta, varnost in izobraževalna okolja.

Tečaj je v obliki kratkih cca. 10 minutnih lekcij, ki jih lahko predelate kadarkoli. Moduli se bodo odpirali na nekaj dni in bodo potem trajno dosegljivi. Nekatere vsebine so bolj računalniške, druge bolj “učiteljske”.