Digitalni razvoj Slovenije: perspektive, problemi in rešitve


Svet za razvoj SAZU izvaja serijo posvetov o »Komunikacijskih tehnologijah za življenje na daljavo: med oddaljenostjo in odtujenostjo«, s katero vzpodbujamo poglobljeno strokovno razpravo o prednostih in
pasteh različnih odločitev v tem obdobju na poti pospešenega razvoja digitalne družbe.

Prvi trije posveti, ki smo jih organizirali v okviru začrtane problematike in smo jih namenili izobraževanju, kibernetski varnosti in varovanju zasebnosti ter digitalizaciji ekonomije in družbe, so razgalili kopico izzivov,
ki jih prinaša življenje na daljavo, vrsto groženj, a tudi priložnosti.

V veliko veselje nam je, da vas lahko ponovno povabimo k sodelovanju na četrtem posvetu, ki ga pripravljamo v želji, da z vami poiščemo možne rešitve izzivov, nanizanih v prvih treh posvetih in tudi drugih. Z vami bi radi pregledali, ne le kako čim lažje priti skozi to krizo, temveč tudi kako lahko iz nje pridemo močnejši in bolje pripravljeni na novo dobo, z vpogledom v nove priložnosti!

Posvet »Digitalni razvoj Slovenije: perspektive, problemi in rešitve« bomo organizirali v torek, 15. junija, med 11. in 14.30 uro, v digitalnem okolju MiTeam.

Vabimo vas, da se kot udeleženka/ec na daljavo registrirate TUKAJ! Registracija bo odprta do ponedeljka, 14. junija, do 17. ure oziroma do zapolnitve prostih mest. Priporočamo, da z registracijo pohitite.
Vsi, ki se ne boste uspeli pravočasno registrirati in se udeležiti posveta v interaktivnem okolju MiTeam, si boste posnetek posveta lahko ogledali preko Youtube kanala.

Posvet organiziramo v času, ko tako Slovenija kot Evropska skupnost sprejemata najpomembnejše odločitve, ki bodo začrtale način in kakovost našega življenja v prihodnje.

Ponovno smo zagotovili vrhunske domače in tuje govorce ter 2. sklop razdelili v štiri zaporedne sekcije. V njih nam bosta do dva uvodničarja predstavila širši kontekst trenutnega stanja in svoje poglede na potrebne
prihodnje korake. Sledile bodo predstavitve domačih rešitev in znanja na področju digitalizacije. Vsi, ki želite predstaviti svoje poglede, imate možnost, da video, PPT ali PDF obliko zapisa po predhodni registraciji objavite v MiTeam platformi v prostoru Posveta in naložite na POVEZAVI.

Ohranjamo tudi možnost sodelovanja vseh udeleženk/cev, da sodelujejo v pogovorniku (chatu) ali pa da vstopijo v času razprave v videokonferenco in svoje poglede razložijo vsem udeležencem.

Vir: SAZU