MOST: Tečaja za novo šolsko leto

Za začetek novega šolskega leta so na Arnesu pripravili dva množična odprta spletna tečaja – MOST.

Učitelji ste jim zaupali, da ste si največkrat želeli več znanja na področju uporabe spletnih učilnic in izdelave interaktivnih vsebin s H5P. 

Brezplačno izobraževanje na daljavo

Tečaja, na katera se že lahko prijavite, se bosta začela 1. septembra. Kot vedno, bo tudi tokrat udeležba brezplačna, bo pa tokrat izobraževanje v celoti potekalo na daljavo, v spletni učilnici.

Na množičnem spletnem tečaju Spletne učilnice boste spoznali dejavnosti, ki jih lahko uporabite kot podporo pri delu z digitalnimi viri, sodelovalnem učenju, učenju z igrami in pri vrednotenju znanja učencev. Za delo na spletnem tečaju potrebujete lastno spletno učilnico, ki vam jo na šoli ustvari informatik. 

Na spletnem tečaju Interaktivne vsebine H5P boste spoznali različne tipe interaktivnih vsebin in pripravili vsebine za lastne potrebe. Z orodjem H5P boste izdelali interaktivne vsebine, kot so interaktivni video, časovni trak, predstavitve, igre spomina, kvize, razne vrste vprašanj, spoznali boste tudi kako znotraj ene enote kombinirate različne elemente.

Na tečaja se lahko prijavite na portalu SIO, povezavo do prijave na tečaj najdete na dnu strani.