Natečaj za najboljšo učiteljico oziroma najboljšega učitelja globalnega učenja 2021


Drage učiteljice, dragi učitelji!

Zavedamo se, da je poučevanje mladih v hitro spreminjajočem se svetu vedno bolj zahtevno, a hkrati tudi vedno bolj pomembno, ozaveščanje o svetovnih izzivih, ki vplivajo na naša življenja in življenja drugih ter narave okoli nas in drugje po svetu, pa je v času takšnih in drugačnih kriz ključno. Prevladujoči družbeni sistem, ki usmerja naša življenja, temelji na izkoriščanju ljudi in narave ter neenakomerni porazdelitvi moči in bogastva. Posledice, ki jih prinašajo prekomerno potrošništvo, uničevanje naravnega okolja, podnebne spremembe, naraščajoča neenakost in pomanjkanje odgovornosti, empatije in solidarnosti, lahko danes vidimo in občutimo prav vsi. Prav zato je vaša vloga pri spodbujanju mladih, da postanejo aktivni in po svojih močeh prispevajo k oblikovanju bolj pravične, odprte in trajnostne družbe, izjemnega pomena. Marsikomu izmed vas pri tem pride prav tudi pristop globalnega učenja – učenja, ki mlade pripravlja na vsakodnevne izzive in vprašanja, s katerimi se soočamo tako na lokalni kot na globalni ravni, ter jim pomaga razumeti, kako naše odločitve vplivajo na življenja drugih in na prihodnost našega planeta.

Zato bomo letos vaš prispevek na tem področju nagradili s posebnim priznanjem – s priznanjem za najboljšo učiteljico oz. najboljšim učiteljem globalnega učenja ter denarno nagrado v višini 1.000 EUR* kot spodbudo in podporo pri nadaljnjem delu. Nagrado bomo zmagovalki oz. zmagovalcu natečaja podelili na letošnji nacionalni konferenci globalnega učenja, ki jo organiziramo 9. novembra v Ljubljani.

Podrobne informacije o natečaju in spletno prijavnico si preberite na spletni strani društva Humanitas, za morebitna dodatna pojasnila pa smo vam na voljo tudi preko e-pošte [email protected]. Vabljene, vabljeni k prijavi!

*bruto znesek nagrade

  • Rok za prijavo na natečaj za najboljšo učiteljico oz. najboljšega učitelja globalnega učenja je podaljšan do 27. oktobra 2021. Vabljene, vabljeni k sodelovanju.

Prispevek: Manca Šetinc Vernik, Humanitas