Izjava o zasebnosti

Naše spletišče uporablja piškotke. To so majhni podatkovni drobci, ki jih spletni strežnik ob obisku ponudi vašemu brskalniku. Ta jih običajno shrani na vaš računalnik oziroma mobilno napravo, ob poznejših obiskih pa se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, vodenje seje posameznega uporabnika, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču (lahko tudi med večimi spletišči). Nadzor nad nalaganjem piškotkov, pregled njihovih lastnostni in njihovo brisanje so možni v nastavitvah vašega spletnega brskalnika, ali z uporabo dodatnih vtičnikov v njem.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti:

  1. začasni (in sejni) ali trajni piškotki,
  2. lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let).

Lastne piškotke postavi spletišče, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletišče vključena zaradi želene funkcionalnosti.

Katere piškotke uporablja Portal SIO?

Spletišče uporabljajo piškotke lastne analitične storitve Piwik, ki so tako trajni in začasni (sejni piškotki). Storitev se uporablja za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na spletišče, težave pri navigaciji). Omogočajo ocenjevanje obiskanosti spletišč. Vsi podatki se uporabljajo interno in zgolj v namen izboljševanja spletišča.

Vsi podatki, vezani za vaš obisk spletišča, so v anonimizirani obliki shranjeni na strežnikih javnega zavoda Arnes.

Seznam piškotkov na spletišču:

PiškotekVrstaTrajanjeOpis
_pk_id.[UID]PiwikTraja 2 leti.Piškotek nam omogoča boljše razumevanje navad obiskovalcev z uporabo spletne analitike.
_pk_ses.[UID]PiwikTraja 2 leti.Piškotek nam omogoča boljše razumevanje navad obiskovalcev z uporabo spletne analitike.
piwik_ignorePiwikTraja 2 leti.Vodi uporabnikovo odločitev o zavrnitvi piškotkov
PIWIK_SESSIDPiwikSejni piškotek vodi uporabnikovo Piwik sejo.Sejni piškotek vodi uporabnikovo Piwik sejo.
wp-settings-[UID]WordPressTraja 1 leto.Piškotek je potreben za pravilno delovanje spletnega ogrodja.
wp-settings-time-[UID]WordPressTraja 1 leto.Piškotek je potreben za pravilno delovanje spletnega ogrodja.

Piškotke lahko seveda v vašem brskalniku tudi izbrišete. Če ste v Portal SIO ob tem prijavljeni, vas bo sistem samodejno odjavil.